dimecres, 19 d’octubre del 2016

WebQuest

WebQuest és una eina que forma part d'un procés d'aprenentatge guiat, amb recursos principalment procedents d'Internet, que promou la utilització d'habilitats cognitives superiors, el treball cooperatiu, l'autonomia dels estudiants i inclou una avaluació autèntica. L'antecedent d'aquestes activitats ho constitueix l'ús de reptes (Challenging learning) en el desenvolupament d'ambients d'aprenentatge basats en tecnologies de la informació i comunicació, que s'apliquen des de 1980.
Les WebQuest són utilitzades com a recurs didàctic pels professors, ja que permeten el desenvolupament d'habilitats de maneig d'informació i el desenvolupament de competències relacionades amb la societat de la informació.

Quines aplicacions didàctiques i metodològiques té per als professors o per ensenyar els nens d'educació infantil? 

Aquesta pagina web pot ser molt útil per a un mestre d’Educació Infantil ja que la utilitat del WebQuest és una metodologia dinàmica i que fomenta la creativitat, a més a més, si ens dirigim al apartat directori de WebQuest hi ha l’opció de cercar on si hi posem “Educació Infantil”  hi trobarem activitats que estan preparades on són més dinàmiques i innovadores ja preparades.
També té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques. Observa i analitza el treball amb grup i individual, ajuda a construir el coneixement mitjançant la transformació de la informació d’algun tema en concret, i finalment la pròpia WebQuest et valora i et dóna una nota.

La WebQuest també ajuda als mestres en organitzar grups, espais, recursos, es crear un entorn d’aprenentatge divertit i molt ric, assegura la participació de tots els alumnes i de cada un en particular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada