dimecres, 19 d’octubre del 2016

Google Apps


Google Apps és un servei de Google que proporciona de manera independent les versions personalitzades de diversos productes de Google amb un nom de domini personalitzat pel client. Compta amb diverses aplicacions Web amb funcions similars als paquets ofimàtics tradicionals: Gmail, Google Groups, Google Calendar, Google Talk, Google Docs, Google Drive i Google Sites.


Les Apps més utilitzades són:

  •      Cercador de Google:
Motor de cerca a la web propietat de Alphabet Inc, és el motor de cerca més utilitzat a la Web, 2 rep centenars de milions de consultes cada dia a través dels seus diferents servicios.3 L'objectiu principal del cercador de Google és cercar text a les pàgines web.


  •      Google Maps:
Servidor d'aplicacions de mapes a la web que pertany a Alphabet Inc. Ofereix imatges de mapes desplaçables, així com fotografies per satèl·lit del món i, fins i tot, la ruta entre diferents ubicacions o imatges a peu de carrer amb Google Street View.


  •      Youtube:
Lloc web en el qual els usuaris poden pujar i compartir vídeos. Allotja una varietat de clips de pel·lícules, programes de televisió i vídeos musicals, així com continguts amateur com videoblogs.


  •      Google Drive:
Servei d'allotjament d'arxius que va ser introduït per Google el 24 d'abril del 2012.
Cada usuari compta amb 15 gigabytes d'espai gratuït per emmagatzemar els seus arxius, ampliables mitjançant diferents plans de pagament. És accessible a través del lloc web des de ordinadors i disposa d'aplicacions per Android i iOS que permeten editar documents i fulls de càlcul.


  •      Gmail:
Anomenat en altres llocs Google Mail per problemes legals, és un servei de correu electrònic amb possibilitats POP3 i IMAP gratuït proporcionat per l'empresa nord-americana Google, a partir del 15 d'abril de 2004 i que ha captat l'atenció dels mitjans d'informació per les seves innovacions tecnològiques, la seva capacitat, i per algunes notícies que alertaven sobre la violació de la privacitat dels usuaris.


  •      Traductor de Google:

Servei lliure multilingüe de traducció automàtica estadística proporcionada per Google per traduir text, veu, imatges o vídeo en temps real d'un idioma a un altra.



Quines aplicacions didàctiques i metodològiques té per als professors o per ensenyar els nens d'educació infantil? 


Les diferents Google Apps tenen moltes funcions per a un professors, ja que, pot ajudar-nos a organitzar-nos molt millor i d’una manera molt fàcil amb els professors del nostre voltant i sobretot amb els pares dels alumnes.


Amb una d'aquestes aplicacions de Google, el Google Drive, un professor pot crear una enquesta i penjar-hi l’enllaç a la web del col·legi, per exemple, per a que els pares puguin dir quin dia els va millor per a convocar una reunió i d’aquesta manera que puguin anar el màxim de pares possible. També, compartir un document de text amb tots ells per comunicar-los algunes coses que possiblement els fills no recordin de dir-los quan arribin a casa, etc...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada